Slide DOMOV PROJEKTI O NAS PROJEKTIRANJE OPREMLJANJE NA KLJUČ KONTAKT NASVETI

INTERIER JE SINONIM ZA DOBRO POČUTJE V LASTNEM DOMU

TRENDI ZA DEKORACIJO BOŽIČNEGA DREVESA

Božični čas je pred vrati in s tem tudi čas, ko okrasimo svoje domove. Ali že veste v kakšni barvni kombinaciji bo zablestelo vaše božično drevo? Tradicionalne barve božiča, kot so rdeča in zelena ter v zadnjem času srebrna in zlata, nikakor niso zastarele pa vam trendi za leto 2022 ponujajo še veliko več-od očarljivih tonov, ki jih navdihuje Art deco pa vse do svetlih odtenkov.

TRENDI ZA DEKORACIJO BOŽIČNEGA DREVESA

Če potrebujete navdih za letošnjo barvno kombinacijo smo za vas izbrali nekaj barvnih trendov s katerimi boste letos izstopali iz množice.

Pred odločitvijo o barvi, pa se odločite, kje bo vaše božično drevo letos postavljeno ter glede na to prilagodite okrasitev. V sodobnih in nevtralnih prostorih združite poudarjeno barvo s srebrno, s katero boste dodali kanček glamurja in prefinjenosti. Če pa ima vaš dom več podeželskega pridiha, okrepite rustikalni čar z izbiro tradicionalnega v nordijskem slogu z naravnimi lesenimi okraski, kjer prevladuje rdeča barva. Razmislite tudi, ali se boste odločili za naravno ali umetno smreko

NARAVNO, NEVTRALNO IN MINIMALISTIČNO

Trend naravnih barv božičnega drevesa je v zadnjem letu vse bolj priljubljen. Odlična stvar pri sledenju trendu povsem naravnega božičnega drevesa je, da se bo verjetno bolje ujemalo z dekorjem vašega doma, kot tradicionalni odtenki rdeče in zelene. Čeprav niso tradicionalni, lahko okraski belega in naravnega les vseeno izgledajo praznično.

Če iščete bolj naraven slog ali morda nekaj bolj trajnostnega, po tem bodo storži s trakom, lesene kroglice ali kroglice iz papirja pravi za vas. To je vsekakor trend za minimaliste – tukaj na bleščice kar pozabite.

Namesto bleščic poskusite narediti venec iz lesenih perl za bolj skromen videz – les je lahko popoln material za vaše okraske.

Uporabite trend nevtralnih, naravnih barv božičnega drevesa, da navdihnete svoje ideje za božično drevesce tudi letos, z leseno zvezdo ali papirnatim angelčkom, ki naredita primerno praznično popestritev tega videza.

NARAVNO, NEVTRALNO IN MINIMALISTIČNO

VSE BARVE MAVRICE

Naslednji trend je čisto nasprotje od prejšnjega. Vsi, ki imate radi barve, bo trend pisanih okraskov več kot pravšnji za vas. Novoletna smrečica vseh barv bo vaš dom definitivno napolnila z veseljem in radostjo. 

Če v dekoraciji zares uživate, naj vas ne bo strah nabrati vse okraske, ki se skrivajo po škatlah in kleteh, pa naj bodo pisani, sijoči ali tisti posuti z bleščicami. Več kot jih je, bolj bo veselo in pisano. Izbirate lahko med retro ali najbolj kičastimi okraski in vaše drevo bo postalo še bolj zabavno. Trend mavrice je odličen tudi za vse tiste, ki želite biti bolj trajnostni, kjer uporabite vse okraske, ki ste jih kdaj dobili v dar ali pa za nove preverite na boljših ali vintage sejmih.

Že razmišljate še bolj “out of the box” je na trgu veliko tudi umetnih smrek v nenavadnih barvah.

Če kljub vsemu ne marate, da je vaša božična jelka “nametana”, se lahko odločite, da boste od spodaj na vzgor smrečico okrasili v barvni shemi mavrice-začnite z vijolično in na to s prehodi vse do rdeče-veselje bo v hiši!

VSE BARVE MAVRICE

OMBRE

Ombre trend prelivanja barv, ni popularen le v frizerkem svetu, a tudi pri interior dizajnerjih. Ombre efekt prelivajoče barve boste dosegli na zelo enostaven način. Izberite si eno izmed barv, ki si jo želite imeti na božični smreki. Nato pa se znotraj barve poigrajte z odtenki. Začnite s temnejšimi pa vse do najbolj svetlih. Tu ni pravil, lahko začnete od spodaj navzgor, ali v obratni smeri.

Če si želite ombre efekt na novoletnem drevescu, ga lahko dosežete s snegom v spreju, kjer smrečico posprejate zgoraj največ, na to pa vse manj.

OMBRE

KOVINSKE BARVE

Modro-srebrna, rdeče-zlata, ja to so znane kombinacije božičnih dreves. Kaj pa srebrno-zlata? Ali pa morda bakrena in vedno bolj popularna rose gold. Letos je eden izmed glavnih trendov barv za božično drevo mešanje kovinskih barv.

Božič je povezan z bliščem, sijajem in bleščicami, zato ne mislite, da se morate na svojem drevescu držati samo srebra ali zlata. Mešanje kovin se dobro obnese, če dodate tudi veliko različnih tekstur.

Ko načrtujete, kako letos okrasiti božično drevo, izberite bleščeče in svetleče kroglic ter za glamuroznost dodajte perje ali trakove s kovinskim zaključkom. Če vas privlačita zlata in srebrna, a se vam zdi, da je morda malo preveč, lahko za mehkejši videz poskusite z mat okraski in jih mešate še r zožnato in zeleno barvo.

Mešane kovinske barve izgledajo čudovito na zelenem drevesu a bodo odlično izgledale tudi, če uporabite umetno belo drevesce.

KOVINSKE BARVE

PASTELI

Če imate radi kaj bolj nežnega, bodo pastelno rožnate, modre in lila barve prave za vas. Pastelni okraski so eni izmed top trendov zadnjih let.

Odlična stvar pri pastelnih barvah je, da bo vse pasalo skupaj. Pastelne barve dajejo lahkoten in zračen občutek, zato bo vaš dom svetlejši tudi pozimi.

Pastelne odtenke lahko kombinirate med seboj ali pa se držite enega odtenka, morda dodate srebrne ali zlate odtenke. Medtem ko pastelni odtenki dobro delujejo skupajpa se dobro mešajo tudi z močnejšimi barvami, kot sta svetlejša rožnata in vijolična. Močnejše barve bodo poskrbele, da bodo pastelne še bolj izstopale.

Ne samo, da so pastelni okraski za božično drevo odličen način za posodobitev vašega drevesa, lahko si omislite tudi umetno pastelno rožnato. Lepota rožnatega umetnega drevesa – ali katerega koli pastelnega odtenka drevesa – je v tem, da ne potrebuje veliko okraskov, da zasije. Nekaj belih ali bledo roza kroglic je vse, kar potrebujete. Manj okraskov je prav tako odlična rešitev, za vse lastnike hišnih ljubljenčkov, saj bodo tako okraski ostali na smrečici in ne bodo pristali na tleh.

pasteli

ZASNEŽENA SMREKA

Hashtag “white christmas tree” ali belo božično drevo je bil eden izmed najbolj iskanih na družbenem omrežju Tik Tok v lanskem letu in je prejel več kot 4 milijone ogledov. Ta priljubljeni barvni trend ostaja v trendu tudi letos. Medtem ko smo v lanskem letu opazili popolnoma bela drevesa pa so letos delno zasnežena drevesa še bolj popularna.  

Nedavni trendi notranjega oblikovanja so bili nevtralni in rustikalni, zaradi česar se trend zasnežene smreke odlično ujema.

Zasnežena smreka je lahko lepa sama po sebi z dodatkom lučk v topli beli barvi. Če želite še bolj naraven videz jo lahko okrasite tudi s storži in božičnim drevcem. Lahko pa dodate tudi lesene okraske. Za bolj razkošen videz lahko dodate okraske v kovinskih odtenkih, mešate različne strukture in oblike ali dodate perje, mašne in ostale dodatke.

ZASNEŽENA SMREKA

MODRA IN ZLATA

Trendi barv božičnega drevesa v tej sezoni vključujejo vse odtenke modre, predvsem pa polnočno ali mornarsko modro, pomešano z zlato. V kombinaciji ustvarijo osupljiv videz v slogu art deco. Mešanje modre in zlate bo božičnemu drevesu dalo sodoben in kraljevski videz. 

Okrasite svoje drevo z izborom bleščečih kroglic in dodatkov, ki bodo poskrbeli za nepozaben ambient božične zabave, na katero bi bil ponosen vsak sodoben “Gatsby”.

Če želite doseči ta eleganten videz, izberite večinoma mornarsko ali temno modre okraske z kančkom svetlejše modre. Gibanje Art Deco je dajalo prednost svetlejšim, izrazitejšim barvam namesto bolj subtilnim odtenkom, vendar lahko dodajanje svetlejše barve doda globino na vaše božično drevesce. Za dodaten pridih glamurja poskusite na drevesce zavezati ogromne zlate pentlje.

Razmislite lahko tudi o tem ali bi imeli naravno ali umetno božično smreko. Vsaka ima svoje prednosti in svoje slabosti. Prav  tako razmislite kakšna smrečica bi se najbolje vkomponirala v vaše stanovanje ali hišo, poleg smrečice pa za popoln videz poskrbite za dodatno dekoracijo, blazine na kavču in podobno v istih barvnih odtenkih. 

Ne glede na to za kakšno kombinacijo božičnega drevesca se boste odločili, je pomembno, da pustite svoji kreativnosti in domišljiji prosto pot, v okraševaju uživajte v krogu družine in prijateljev ter poskrbite za toplino doma, saj veste, to je najbolj pomembno, v prazničnem času pa to še toliko bolj občutimo.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.