Slide DOMOV PROJEKTI O NAS PROJEKTIRANJE OPREMLJANJE NA KLJUČ KONTAKT NASVETI

INTERIER JE SINONIM ZA DOBRO POČUTJE V LASTNEM DOMU

PRENOVA STANOVANJA – NASVETI IN IDEJE

Prenova stanovanja je lahko vznemirljiva in nagrajujoča izkušnja. V kolikor razmišljate o prenovi svojega doma, je prvi korak izdelava načrta prenove, ki vam bo pomagal, da ostanete organizirani in skladu z zastavljenim proračunom. Tukaj je nekaj nasvetov o tem, kako narediti uspešno prenovo.

POPIS STVARI (INVENTURA)

Preden skočite in začnete načrtovati obnovo v polnem obsegu, preglejte svojo okolico in naredite seznam (inventar) stvari, ki jih želite obdržati. To je pomemben korak saj lahko le tako dobite boljši občutek o tem, kaj boste morali kupiti ali zamenjati.

POIŠČITE NAVDIH

Preden začnete s projektom obnove, si vzemite nekaj časa in poiščite navdih. Oglejte si razne revije, spletne strani ter socialna omrežja kot so Instagram in Pinterest, saj ponujajo veliko načrtov ter slik notranje opreme. Navdih lahko najdete tudi tako, da obiščete predstavitvene domove ali se pogovorite s prijatelji in družino, ki so jih pred kratkim prenovili.

NAREDITE NAČRT

Ko ste pregledali, kaj že imate in kaj želite spremeniti, si zastavite proračun za prenovo. Bodite prepričani, da upoštevate vse morebitne stroške, vključno z delom, materiali in vsemi dovoljenji, ki so morda potrebna za obnovo.

 

Ko imate zastavljen svoj proračun, lahko začnete razmišljati o možnostih prenove. Razmislite o splošnem videzu ter občutku, ki ga želite doseči pri samem preoblikovanju. Želite sodoben, minimalističen videz? Ali bolj tradicionalen, klasičen videz? Pomembno je, da se odločite za želen slog, preden začnete nakupovati razne materiale in pohištvo.

 

NAJEM STROKOVNJAKOV

Ko gre za projekt prenove doma je najem strokovnjakov najbolj optimalen način. Strokovni izvajalci in oblikovalci vam lahko pomagajo uresničiti svojo vizijo na način, ki je pravočasen in stroškovno učinkovit. Prav tako lahko ponudijo dragocene nasvete o tem, kako najbolje izkoristiti svoj proračun za prenovo.

V podjetju Live In smo specializirani za zagotavljanje visokokakovostnih storitev prenove, ki ustrezajo posameznikovim individualnim potrebam. Naša usposobljena in izkušena ekipa strokovnjakov bo sodelovala z vami na vsakem koraku in tako poskrbela da bo vaš projekt prenove uspešen.

IDEJE ZA PRENOVO

Ko govorimo o prenovi doma, je na voljo veliko idej ter možnosti same prenove. Od tega, da lahko naredite nekaj čisto preprostega, kot je dodajanje svežega sloja barve v sobo, do popolnega preoblikovanja celotne hiše. Da bi vam pomagali pri zasnovi, smo za vas pripravili nekaj idej, za katere verjamemo, da bodo zagnale vaše ustvarjalne sokove.

Izberite barvno shemo

Pomislite, kako želite, da vaš prostor izgleda ter kako želite, da se vi in vaši bližnji v samem prostoru počutijo. Razmislite o uporabi nevtralne osnovne barve, kot je bela ali sivkasta, in dodajanju barv s pohištvenimi kosi ter raznimi dekoracijami.

 

Učinkovito izkoristite prostor

Obstaja mnogo rešitev glede pohištva in samega shranjevanja, ki se lahko prilegajo tesnim vogalom, nizkim stropom in podobno in tako uporabite prazen stenski prostor za razne knjižne police in umetnine.

Osvetlitev lahko naredi veliko razliko v samem videzu ter občutku vašega stanovanja. Poiščite svetila, ki bodo osvetlile temne kotičke in prostoru dodale nov sijaj.

Investirajte v kakovostne kose in materiale

Izberite brezčasne in klasične kose, ki bodo zdržali preizkus časa in bodo še vedno videti elegantno v prihodnjih letih.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.