Garderobna “walk-in” omara ali garderobna soba so sanje mnogih posameznic pa tudi posameznikov. Kaj je lepšega, kot zjutraj vstopiti v sobo polno oblačil in obutve ter si izbrati pravšnji “outfit” za novi dan?

walk in omara

Garderobna omara je omara, ki je dovolj prostorna, da se lahko človek dobesedno sprehodi vanjo. Do neke mere lahko garderobno omaro razumemo kot majhno sobo, ki služi kot prostor za oblačila, odeje, brisače, čevlje, modne dodatke, nakit in skoraj vsak predmet in še bi lahko naštevali. Nekateri imajo znotraj garderobne omare urejen tudi kotiček za ličenje. Takšna omara ima lahko številne prednosti in slabosti. Taka omara omogoča enostavno organizacijo oblačil in drugih predmetov ter lahko zagotovi večjo stopnjo zasebnosti v pestrem i številčnem gospodinjstvu. Slaba stran je, da je tovrstno omaro težje očistiti, zasede kar nekaj prostora in če se zanjo odločite že po tem, ko so prostori splanirani, je lahko cenovno dražje in časovno bolj zamudno.

Če ste oseba z veliko oblačil, obutve in dodatkov ter nikoli ne veste kako boste vse “stlačili” v omaro, boste imeli od garderobne sobe veliko koristi. Majhna omara pogosto ni dovolj velika, da bi lahko shranila vse potrebno, oblačila pa bodo v takih omarah natlačena in zmečkana. Garderobna “walk-in” omara zagotavlja dovolj prostora, da je za vsak kos oblačila, ki ga je treba obesiti dovolj prostora, vse škatle s čevlji, klobuki in drugimi dodatki pa so lahko lepo poravnate ob stene brez strahu, da bi se kaj poškodovalo.

garderobna soba

Garderobna omara vam nudi tudi veliko mero zasebnosti. Tako vas nobeden ne bo motil med preizkušanjem različnih oblačil. Z dodanimi klopmi in ogledali, pa si boste lahko pričarali pravo sobo, v kateri boste čas preživljali še raje.

Značilonst garderobnih “walk-in” omar je tudi ta, da v njih ne potrebujete zaprtih garderobnih polic z vrati, ampak sledite konceptu odprtih omar, ki zadnje čase prihajajo vse bolj v trend. V garderobni omari poskrbite tudi za dovolj ogledal, kjer boste lahko ocenili kaj vam danes najbolj pristoji. Pomerjanje oblačil je lahko tudi utrujajoče, tako da razmislite o umestitvi manjše sedežne garniture znotraj omare ali pa malce večjega tabureja.

Da bodo vsa oblačila in čevlji zasijali v svojem največjem sijaju ne pozabite na dobro osvetlitev. Premislite tudi o postavitvi led lučk znotraj polic, tako boste zlahka našli oblačilo, ki ga iščete. 

garderobna omara

Seveda pa garderobna soba ni za vsakega. Za nekatere ljudi lahko takšna omara ustvari več nereda, kot reda. Če omara ni pravilno organizirana, se lahko spremeni v še en prostor za shranjevanje, kot je na primer podstrešje. Tisti, ki jih ne zanima ureditev prostora za urejeno shranjevanje oblačil in dodatkov, se lahko zgodi, da se bodo ob kupih oblačil, ki bodo odvržena na kup, le še bolj izgubljali in iskali stvari v naglici, pred odhodom v službo.

Če pa boste poskrbeli za organiziranost garderobne sobe in pridno zlagali stvari po policah, vam le-ta lahko pričara prav takšne prizore, kot ste jih občudovali v filmih. 

Sarah Jessica Parker

Oseba, ki v svojem domu še nima garderobne sobe, lahko ugotovi, da ga le ta stane veliko denarja in zahteva obsežno namestitev ali obnovo. Za izdelavo učinkovite garderobne omare je potrebno imeti dovolj prostora in poskrbeti za električne vtičnice, še posebej, če je potrebna svetloba. Priporočamo vam posvet z notranjim dizajnerjem, ki vam lahko dodatno razloži možnosti ter predstavi okviren stroškovni načrt. 

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.