Slide DOMOV PROJEKTI O NAS PROJEKTIRANJE OPREMLJANJE NA KLJUČ KONTAKT NASVETI

NEKAJ NASVETOV ZA POČITNIŠKO STANOVANJE NA MORJU

NEKAJ NASVETOV ZA POČITNIŠKO STANOVANJE NA MORJU

Tokrat nekaj nasvetov s področja notranjega oblikovanja za vaše počitniško stanovanje ali hišo na morju.

 

1. PLASTI IN TEKSTURE

Morsko niso le modre črte in miniaturne ladje v steklenicah. Morsko vzdušje lahko poustvarite tudi z nanosom različnih tkanin in materialov li. Preproge, blazine, košare, stenske obloge lahko vključite v svoj trenutni prostor in ustvarite tisti sproščen, ležeren občutek, ki so bistvo obalnega videza.

DNEVNA SOBA: PLASTI IN TEKSTURE

 

2. DODAJTE V VAŠO DNEVNO SOBO TUDI NEKAJ MODRE 

Združite tradicionalni obmorski videz in bolj sodoben, rustikalni videz hiše na plaži tako, da ohranite celotno mešanico materialov, vendar dodate nekaj odtenkov modre barve. Modra preprogana lesenih tleh, opranih in blazine so ravno prava mera navtičnosti, brez prevelikega “morskega kiča”.

DNEVNA SOBA Z MORSKIM PRIDIHOM

 

3. DODAJTE NEKAJ ČRT

Če vaša ljubezen do obalne notranjosti presega le nekaj sider, natisnjenih na blazinah, in stenske obloge okrašene s školjkami, razmislite o naložbi v klasično črtasto sedežno garnituro kot osrednjo točko vaše dnevne sobe. Omislite si lahko sofo s črtami, ki jo lahko prilagodite vsakemu slogu, če se vaš okus spremeni. Okrasite pa jih z okrasnimi črtastimi blazinami v mornarskem slogu.

MORNARSKE ČRTE V DNEVNI SOBI

 

4. ZA BARVO STEN IZBERITE NEŽNE PASTELNE BARVE

Hiter in enostaven način za lep, lahkoten videz je uporaba barve. Pobarvajte svoje stene z novo obalno barvo in jih takoj spremenite v sobo, ki se zdi, kot da pripada morju. Pastelni modri odtenki v kombinaciji z bolj lesnimi toni so odlična izbira!

NEŽNE PASTELNE BARVE ZA STENE

 

5. USKLADITE TUDI POSTELJNINO V SPALNICI

Če preidemo od tega, kako v vašo dnevno sobo vnesti obalni videz, do tega, kako ga lahko vključite v svojo spalnico, menimo, da je najlažji način, da katerikoli trend vnesete v spalnico s posteljnino, ker lahko to hitro spremenite in je (razmeroma) poceni. Za obalno notranjost je očitna izbira črte pa tudi sproščen videz posteljnine iz lanu v barvah, ki jih navdihuje morje – pomislite na umirjeno modro, ostro belo in peščeno bež.

MORSKI PRIDIH V SPALNICI

 

6. ZA POMIRJUJOČO SPALNICO KOMBINIRAJTE UMIRJENE BARVE IN LES

Če bolj tradicionalne modre in mornarske črte niso ravno vaša stvar, vendar imate radi lahkoten, zračen občutek obalne notranjosti, je lahko preprosta nevtralna paleta v kombinaciji z lesom prav tako učinkovita kombinacija pri vzbujanju teh morskih občutkov. 

ZZA POMIRJUJOČO SPALNICO KOMBINIRAJTE UMIRJENE BARVE IN LES

Ste med branjem nasvetov dobili kakšno idejo pa je ne znate izpeljati? Kontaktirajte nas za brezplačen posvet.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.