Ljudje radi potujemo, zato vam bomo tokrat predstavili 9 najlepših notranjih prostorov muzejev po svetu, glede na izbor Interior Design Magazine. 

 

1. Naravoslovni muzej, Oslo, Norveška

Po večletni prenovi je naravoslovni muzej v Oslu je prava paša za oči. 

Veliko elementov zgodovinske stavbe so ohranili, kot na primer visoka okna, ki povezujejo notranjost z zunanjostjo in omogočajo, da naravna svetloba prodira v muzej.

2. Muzej strpnosti, Los Angeles, ZDA

Raziskovalni in izobraževalni center služi raziskovanju človekovih pravic, visokotehnološki muzej pa razlaga in predstavlja zločine Holokavsta ter predsodke in diskriminacijo s katero se žal soočamo še danes.

3. Museum W, Weerd, Nizozemska

V tej hiši iz 16. stoletja smo priča bogati zbirki verske umetnosti in regionalne zgodovine, od slik, tekstila, srebra in skulptur do keramike, stekla in arheoloških artefaktov. Muzej je bil večkrat prenovljen. Nadvse zanimiva je predvsem fasada, dela hiše, ki je oblečena v zlato ter vrata oken, ki spominjajo na okenca pri adventnem koledarju. Odličen primerek kako lahko zgodovino spojimo s sodobnostjo.

4. Muzej prihodnosti, Dubai, Združeni arabski emirati

Dubaj velja za mesto prihodnosti, kjer je “nebo meja”. Poleg visokih modernih nebotičnikov presenečajo tudi z nižjimi futuristično vesoljskimi stavbami. Ena izmed takih stavb je tudi muzej prihodnosti, ki je bil odprt februarja 2022. Fasado krasi arabska kaligrafija, kjer je zapisana pesem, ki pravi: Prihodnost se lahko ustvarja in gradi danes.

5. Arheološki muzej, Lizbona, Portugalska

V samem središču mesta boste lahko našli arheološki muzej , ki vam predstavlja mesto skozi časovni stroj. Med obiskom boste spoznali, kaj se je dogajalo v Lizboni v različnih obdobjih vse do 2500 let nazaj. Inovativna prenova notranjosti in interaktivnost pa bosta tista, ki bosta prepričala prav vsakega obiskovalca.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.