Slide DOMOV PROJEKTI O NAS PROJEKTIRANJE OPREMLJANJE NA KLJUČ KONTAKT NASVETI

NEKAJ IDEJ ZA VAŠ BALKON ALI TERASO

Poletje se bliža z njim pa tudi čas, ki ga preživimo zunaj. Kaj je lepšega, kot se po službi vsesti na balkon in ob kozarčku vina dočakati sončni zahod? Poleti se vse seli ven, zato je balkon tudi odličen prostor za druženje z najboljšimi prijatelji. Samo za vas smo zbrali nekaj idej kako lahko uredite svoj balkon ali teraso.

ORIENTALSKI PRIDIH

Bi si želeli zgodbe tisoč in ene noči preseliti na vaš balkon? Ni problema, dodajte nekaj barvnih blazin, orientalskih svečnikov ter obložite vašo sedežno garnituro s kakšno skrbno izbrano preprogo. Manjka samo še Aladin in njegova čudežna svetilka ;).

orientalski pridih za balkon

ROMANTIKA

Ste bolj romantična duša? Skrbna izbira mize in stolov, ki so lahko kovinski z ornamenti in prebarvani v belo ali krem barvo ali pa z dodatkom mozaika. Balkonu dodajte še polno korit z rožami in blazine v pastelnih odtenkih, ki bodo poskrbeli, da se boste počutili, kot na vrtu dvorca, ki jih vidimo v filmih. Dodajte še kakšno lučko (lahko uporabite solarne), svečo ali baklo in romantika bo na višku!

romantika na terasi

ZELEN BALKON

Se vam zdi vaš balkon dolgočasen? Popestrite balkon z lončnicami ali manjšimi drevesi. Izbirate lahko med različnimi vrstami, poleg tega, da bo vaš balkon postal prava zelena oaza pa vam bodo manjša drevesa lahko nudila tudi senco. Prepustite domišljiji prosto pot in si ustvarite balkon, kakršnega si želite imeti le vi.

Ste eden izmed tistih, ki mu rokovanje z rastlinami ne gre najbolje? Ne skrbite, v vrtnariji povprašajte po nezahtevnih vrstah, s katerimi boste imeli zelo malo dela, a bodo ravno tako bujno rastle. Za primer vzemimo zelišča, kot so rožmarin, žajbelj in timijan, ki jih boste z lahkoto gojili, za rast pa potrebujejo občasno zalivanje in nekaj sonca. Poleg bujnega rastja pa vam bodo zelišča nudila sveže začimbe za vaše naslednje kulinarične podvige. Dovolite si in spremenite svoj balkon ali teraso v miniaturni vrt, kjer doživite nekaj zena in miru.

zelen balkon

Vas zanima še več idej? Spremljajte nas, objavili jih bomo v nadaljevanju.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.