Slide DOMOV PROJEKTI O NAS PROJEKTIRANJE OPREMLJANJE NA KLJUČ KONTAKT NASVETI

NEKAJ IDEJ ZA VAŠ BALKON ALI TERASO, 2. DEL

Nadaljujemo z idejami za vaš balkon ali teraso. Ste že našli svojo?

SEDEŽNA GARNITURA NA BALKONU

Vrtno oziroma zunanje pohištvo se je zadnja leta zelo razvilo. Pravi trend so postale moderne sedežne garniture, ki so manjše in prilagojene tudi za na balkon. Če vam le prostor dopušča boste s sedežno garnituro na balkonu zadeli terno. Kaj je lepšega, kot se v hladnih poletnih večerih zlekniti nanjo in se sprostiti? Lahko pa predstavlja odličen prostor z dovolj sedišči za vašo naslednjo petkovo zabavo s prijatelji.

SEDEŽNA GARNITURA NA BALKONU

VRT NA BALKONU

Ste razmišljali, da bi si iz vašega vrta odtrgali paradižnik za v solato? Ali pa vam je zmanjkalo solate in bi se sprehodili samo do balkona, da si odrežete svežo? Paradižnik in ostalo zelenjavo lahko posadite kar v cvetlične lonce. Poskrbeti morate le za primerno gnojenje, dovolj sonca in zalivanje. Če vam prostor dovoljuje, lahko majhen vrt ustvarite tudi v lesenih gajbicah za sadje, poleg tega bo tudi lično izgledalo. Če si želite še večji vrt na vašem balkonu pa si lahko omislite tudi visoko gredo. Možnosti je ogromno, z novimi križanci sadik, ki so bolj odporne na bolezni pa vrtnarjenje na balkonu sploh ni težko.

VRT NA BALKONU

PRIDIH MORJA SREDI MESTA

Si želite vsaj v mislih prestaviti na plažo v Dalmacijo ali Grčijo? Vsaj delček si lahko pričarate na vašem balkonu. Ste pomislili, da bi na steno razpostrli ribiško mrežo in nanjo zavezali nekaj školjk? Ali pa, da blazine spremenite v belo moder mornarski stil? Možnosti je ogromno. Kombinirate lahko tudi belo barvo in naravne materiale. Lahkoten pridih plaže in morja bo kaj kmalu pri vas.

PRIDIH MORJA SREDI MESTA

SKANDINAVSKI MINIMALIZEM

Ste bolj za minimalizem? Skandinavski stil minimalizma bo vašemu balkonu vlil modernost. Skandinavski stil je privlačen, saj vzbuja občutek umirjenosti, po kateri ljudje pogosto hrepenimo. Minimalistična zasnova balkona bo delovala, kot odličen prostor za sprostitev po dolgem in napornem dnevu. Za čist videz izberite svetlejše barve z malo skrbno izbrane dekoracije. Za skandinavski videz izberite lesene tone, saj prikazujejo naravno vzdušje na prostem. Za dekoracijo ali pohištvo izberite odtenke, kot so siva, sivo-modra, lahko roza in topli toni svetlo rjavih barv. Zraven izberite elegantne stole in mizo, ki bodo lepo dopolnjevali izbrano barvno paleto.

SKANDINAVSKI MINIMALIZEM

Še posebej če živite v mestu, posvetite balkonu nekaj več pozornosti. Predstavljal vam bo “sanjski oddih” po koncu napornega dne. Be glede na to, kakšno ureditev balkona boste izbrali, pomembno je, da na njem začutite mir in udobje.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.