Spalnica je namenjena sprostitvi in počitku, zato je še toliko bolj pomembno, da smo na področju notranjega oblikovanja pozorni predvsem na “pomiritev”. Tu predvsem mislimo na nevtralno barvno paleto, nekaj blazin, in izjemno udobno odejo. Z malce kreativnosti, pa je lahko vaša spalnica še vedno pomirjujoča a ob enem izraža vašo osebnost. Konec koncev je spalnica le ena izmed najbolj zasebnih prostorov stanovanja in hiše, zato je prav, da je opremljena po vašem okusu. Notranje oblikovanje ne pozna meja.

Pobrskali smo po enem izmed svetovnih postavljalcev trendov na področju notranjega oblikovanja-Elle Decor, kjer smo našli nekaj odličnih rešitev in idej za še bolj sladke sanje.

1. VGRAJENA POSTELJA

Prostorska stiska? Ni problema, inovativna rešitev stanovanja na slovitem Manhattnu, kjer spalnica opravlja dvojno vlogo-vlogo shranjevanja in spanja. Postavljena je ob oknu, da je prebujanje z jutranjimi žarki še slajše.

vgrajena postelja

2. LUKSUZNO USNJE

Želite svoji spalnici vdahniti malo “surovosti”? Kombinacija svetilke, sobnih rastlin in usnja je odlična kombinacija, manjka le še…konjak?

usnjena postelja

3. BARVE

Čemu bi bila spalnica dolgočasna? Ste živahna oseba, ki ljubi življenje in zna uživati vsak trenutek? Vdihnite ji barve. Tkanine, svetila, in skrbno izbrane površine za sedenje vas popeljejo v popolnoma nov svet.

barvitost spalnice

4. EN ODTENEK

Si želite svojo spalnico obleči v vašo najljubšo barvo? Lep primer spalnice, ki jo je navdihnila modra barva v kombinaciji z nežnimi smetanastimi odtenki. Skrbno izbran lestenec in zanimive tapete pa prostor dodatno navdahnejo.

NOTRANJE OBLIKOVANJE IN SPALNICA

5. GEOMETRIJA?

Zakaj pa ne. Spalnica na Beverly Hillsu je odličen primer kako lepo lahko geometrijski vzorci spalnico zaokrožijo v celoto. Živahna strenska obloga in geometrijska preproga iz enake barvne palete privlačita. Za živahnost pa je dodana skrbno izbrana barvna odeja.

geometrija in spalnice

6. OKROGLA POSTELJA

Ja svet se vrti v krogu, tako si lahko tudi vi omislite okroglo posteljo. Spalnica na fotografiji odlično ponazarja kako lepo je vmeščena okrogla postelja, unikaten in poseben lestenec spalnici doda pridih modernosti, vintage miza pa vas ponese v šestdeseta leta kam drugam, kot v Pariz.

okrogla postelja

7. STE NAVDUŠENEC UMETNOSTI?

Ste eden izmed tistih, ki se težko uprete umetninam umetnikov? Zakaj ne bi izkoristili spalnice in ji dodali popolnoma art-umetniški pridih?

spalnica z umetniškim pridihom

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.