Slide DOMOV PROJEKTI O NAS PROJEKTIRANJE OPREMLJANJE NA KLJUČ KONTAKT NASVETI

NOTRANJE OBLIKOVANJE IN TOP TRENDI ZA ZA NOVO KUHINJO, 2. del

V nasvetih nadaljujemo s top trendi za notranje oblikovanje kuhinje.

  1. MARMOR

Spremenite izgled vašega kuhinjskega pulta in pomivalnega korita in ga zamenjajte z marmorjem. Marmor je še vedno sinonim za stil in eleganco. V kombinaciji z elementi s kovinskim izgledom pa bo razkošje topilo v vaš dom.

notranje oblikovanje in kuhinje
  1. PLUTA

Obnovljiva ali biorazgradljiva pluta je nov trend, ki ga notranji oblikovalci po svetu vnašajo v kuhinje, da bi dosegli modernost. Poleg modernosti pa se na ta način kuhinjo poveže z naravo, organskimi elementi in rastlinami našega doma. Pluta je odraz trajnosti, prinaša toplino in v vašo kuhinjo vnaša nove teksture.

  1. “KRILCE” ZA OMARO

V Italiji je že dolgo časa trend prekrivanja kakšne izmed omar z zavesicami namesto z vratci. To še posebej pritiče rustikalnim in podeželjskim kuhinjam. Na ta način pa v naše kuhinjske element dodamo dodatno teksturo (poleg lesa in stekla).

  1. KUHINJSKA PISARNA

Z razmahom multifunkcionalnih površin v stanovanju, delom od doma in vse daljšim delovnikom so v kuhinjah vedno pogosteje vkomponirane dodatne delovne površine, ki lahko služijo kot vaša pisarna med zajtrkom, ustvarjalni kotiček ali pa za naslednje ustvarjanje piškotov.

  1. ZAJTKOVALNICA

Zajtrkovalnica je še ena izmed stvari, ki je v kuhinji vedno bolj popularna. Pravzaprav gre za širši visoki bar/pult z udobnimi sedeži, kjer lahko zjutraj uživate v zajtrku, na hitro pojeste pripravljeno kosilo, zvečer pa se spremeni v večerni bar za kanapeje in vašo najljubšo pijačo. Lahko je postavljen, kot otok ali pa nadaljevanje kuhinje. Je tudi super ideja za ločitev kuhinje od drugega prostora.

  1. KAJ PA TLA?

Za kuhinjske talne površine je potrebno uporabiti trpežne materiale, ki pa tudi izgledajo lepo. Še vedno so nadvse aktualne ploščice, njihova velikost pa se z leti le veča. Večje kot so, modernejši boste, izgled pa bo bolj brezčasen.

  1. RUSTIKALNOST IN STARINSKOST

S kombinacijo “vintage” oziroma starinskih kosov pohištva, dragocenimi osebnimi stvarmi, ki imajo zgodovino in nam nekaj pomenijo, keramiko, umetniškimi deli, steklom in še čem boste vaši kuhinji dodali šarm in pridih rustikalnosti, ki nobenega ne bo pustil ravnodušnega.

Razmislite lahko tudi o kamnitem podu v vaši kuhinji, ki bo kuhinji, pa naj bo to moderen ali starinski stil, dodal poseben čar.

  1. ODPRTE POLICE

Odprte kuhinjske police so še eden izmed trendov, ki popestrijo prostor. Sploh če jih krasi lepa stilna steklovina ali keramika. Z dodajanjem takih stvari boste v vašo kuhinjo vnesli osebnost in domačnost. 

Razmislite lahko tudi o nevidnih policah, ki so za notranje oblikovanje zelo trendi. Izberete polico v isti barvi, kot je vaša stena. Na ta način boste ustvarili iluzijo lebdenja, v ospredje pa bodo prišle stvari, ki jih boste imeli na polici postavljene.

  1. STEKLO

Na seznamu trendov notranjega oblikovanja kuhinj je tudi steklo. Steklena vratca omar razbijejo monotonost zaprtih omar hkrati pa dovoljujejo, da svoje dragocenosti kuhinjskega pribora, servisa ali ličnih kozarcev za vino ali penino postavimo na ogled. Poleg tega pa steklena vratca pripomorejo k svetlješemu prostoru.

  1. LAKIRANE PLOŠČICE

Ja, prav ste slišali. Če še ne veste, se ploščice lahko prevleče z glazurno, da dobijo efekt sijaja. Na ta način boste dosegli dober kontrast med različnimi teksturami in vnesli nekaj svežine v kuhinji. Poleg tega pa boste ploščice že lažje očistili.

Upamo, da smo vam s trendi dali nekaj svežih idej za osvežitev ali prenovo kuhinje. Če pa si želite kakšne sveže ideje se lahko naročite na brezplačni posvet.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.