Slide DOMOV PROJEKTI O NAS PROJEKTIRANJE OPREMLJANJE NA KLJUČ KONTAKT NASVETI

NOTRANJE OBLIKOVANJE IN TOP TRENDI ZA NOVO KUHINJO

Danes smo na področju notranjega oblikovanja preverili trende za vašo kuhinjo.

Glede na smernice se notranje oblikovanje kuhinj vse bolj povezuje z ostalimi bivalnimi prostori v stanovanju ali hiši, kuhinjsko-bivalni prostor pa vključuje tudi prostore ki dodajo vrednost bivalnim prostorom, kot sta na primer bar in shramba.

NOTRANJE OBLIKOVANJE IN TOP TRENDI ZA ZA NOVO KUHINJO

Kar se barv tiče zaznamo vse od zemeljskih tonov do zelo drznih odtenkov. Poleg tega pa bo v kombinaciji s svetlimi metalnimi dodatki (ročaji) v bakreni ali zlati barvi vaša kuhinja na novo zablestela.

Vsaka prenova kuhinje pa ne rabi predstavljati velik strošek. Izgled lahko osvežimo z novo barvo, menjavo vrat omaric, ploščic ali polic.

In kakšne so smernice za notranje oblikovanje kuhinje? 

  1. MODULARNO POHIŠTVO

Vedno bolj je v rabi modularno pohištvo. Kot že samo ime pove je pohištvo sestavljeno iz modulov, ki ga lahko poljubno sestavljamo. Tej vsestranski kosi pohištva ustvarjajo bolj prilagodljivo domače okolje. Naj bodo to integrirani stropni sistemi za shranjevanje ali otoki s prostorom za kuhanje, večerjo in delo. 

  1. ZELENA JE ŠE VEDNO PRAVA BARVA

Odtenke zelene barve povezujemo z naravo. Na ta način nas poveže z okolico, pomirja in usmeri v pozitivnost. V kombinaciji z marmornimi pulti in medeninastimi detajli ročajev, bo taka kuhinja sinonim razkošja. Če pa jo kombinirate z bolj zemeljskimi toni se lahko prelevi v pravo podeželjsko kuhinjo. 

  1. POMIVALNA KORITA Z ZNAČAJEM

Zakaj bi v kuhinji imeli klasično inox korito, če je ponudba korit res velika. Morda lahko zamenjate za lično keramično korito ali pa morda kar vzidano. Kombinirate pa lahko tudi s kakšnimi lepo ohranjenimi vintage koriti. 

top trendi kuhinj
  1. PREBARVAJTE KUHINJO

Pridih rustikalnosti in v kombinaciji z lesom bomo dosegli z “reciklažo” starih elementov, ki jih lahko prebrusimo in prebarvamo v novo barvo.

  1. IZKORISTITE VES PROSTOR

V kuhinji nam za shranjevanje posode, malih gospodinjskih aparatov, plastičnih posod in še česa, vedno zmanjka prostora. Tako lahko uvajate nove elemente v kuhinjske omarice in v kotne omare, da kar najbolje izkoristite prostor.

  1. HIŠNI BAR

Že od nekdaj sanjate, da si boste vaš najljubši Whiskey natočili kar iz hišnega bara? Z omejitvami v zadnjih dveh letih se je družabno življenje in zabava prestavila v naša stanovanja. Posledično se je povpraševanje in želja po domačem baru ali “bar omari” povečalo.

bar v kuhinji
  1. DODAJTE KOVINSKI/METALEN IZGLED

Za stilski izgled vaše kuhinje dodajte kovinske ročaje, pomivalna korita, delovne pulte, pipe in podobno v zlati, srebrni, ali bakreni barvi. Čeprav je včasih ouporaba kovin za kuhinje veljala le za industrijske, so po zadnjih trendih medenina, baker in cink materiali, ki bi morali biti prisotni v vsaki moderni kuhinji. Če želite dodati malce razkošja posežite po zlati in bronasti barvi. 

  1. SHRAMBA JE ŠE VEDNO ENA IZMED PRVIH NA SEZNAMU ŽELJA 

Tudi, ko je kuhinja že narejena, vedno razmišljamo kam bi lahko vmestili shrambo. Zato ob prenovi izkoristite še najmanjše prostorčke, ki bi jih lahko uporabili za shrambo.

Upamo, da smo vam s trendi dali nekaj svežih idej za osvežitev ali prenovo kuhinje. Vas zanima notranje oblikovanje še bolj zanima? Spremljajte nas, saj bomo kmalu objavili nadaljevanje top trendov kuhinj. Če pa si želite kakšne sveže ideje se lahko naročite na brezplačni posvet.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.