Slide DOMOV PROJEKTI O NAS PROJEKTIRANJE OPREMLJANJE NA KLJUČ KONTAKT NASVETI

KO STENA NI SAMO STENA

Ko se sprašujemo kaj bi v našem stanovanju lahko še spremenili velikokrat pozabimo na stene. Te nam omogočajo, da v sebi zbudimo svojo umetniško plat. Ne glede na to ali bomo stene le prepleskali ali jih bomo kako drugače popestrili, bo izbira materialov in stila popestrila celo sobo ter dala dodano vrednost vašemu stanovanju. Seveda moramo biti pozorni na to, da ima vsaka soba svoj namen, zato bodimo tu še toliko bolj pozorni, da bo izbrani stil sovpadal s funkcijo.  

DODAJTE BARVE V SVOJE STANOVANJE

Seveda se lahko odločimo le za spremembo barve, a moramo biti tudi tu previdni. Premočne ali pretemne barve nam namreč lahko povzročajo glavobole in ne vplivajo dobro na naše počutje. Eden izmed trendov, ki ga je zaznati v zadnjem času je barvanje sten z učinkom sijaja. Če se počutimo  dovolj ustvarjalne lahko kakšno izmed sten zamenjamo za platno in na ta način vzbudimo našo kreativno plat ter izrazimo umetnost in kreativnost stanovanja samega.

TAPETE ZA OBČUTEK MODERNOSTI

Če nam barva ne zadošča lahko stene opremimo s tapetami. In ne, ne bomo se počutili kot v kuhinji naše babice, saj je šel razvoj tapet v smeri, ki si jo težko predstavljamo. 

  •  Vinyl tapete se priporoča za uporabo v prostorih, kjer preživimo največ časa, na primer dnevna soba. Vinyl tapeta je namreč pralna tapeta in bomo z nje zlahka odstranili vso umazanijo. 
  • Če pa si želite več igrivosti si lahko omislite 3D tapete, ki bodo z zanimivimi potiski prostoru dodale občutek, da uživate nekje na morju ali pa na primer v deževnem gozdu. Tu so še strukturne tapete s potiski žameta za večji občutek razkošnosti ter t.i. tekoče tapete, ki pa od vas zahtevajo nekaj več dela in znanja, a ne skrbite, nič tako težkega, da se ne bi znašli sami.

OMETI, PLOŠČICE IN PANELI

  • Če se lotimo večje obnove sten se lahko poigramo z različnimi ometi. Mednje sodijo: mineralni, teksturni ter strukturni ometi.
  • Odlično možnost nam daje uporaba ploščic, ki jih pritrdimo na steno. Tudi tu imamo možnosti skoraj da neomejene. Narejene pa so iz različnih materialov, kot so PVC, steklo, keramika ipd. Trde ploščice so najbolj primerne za manjše sobe, medtem ko so mehke, bolj priporočljive za večje sobe in prostore. Veljajo pa tudi za eno izmed najlažjih za vzdrževanje. Se bomo pa tega projekta težko lotili brez pomoči strokovnjaka.
  • Podobno kot pri ploščicah je tudi pri stenskih panelih, le da so paneli ugodnejši ter je njihova namestitev lažja.

PRIDIH ISTRE V NAŠEM DOMU

Zelo lepa na izgled, vzdržljiva, a tudi najdražja je možnost, da našo steno oblečemo v pravi kamnit vzorec. Tu gre za manjše in tanjše ploščice, izvedbeno pa nam bo to vzelo kar nekaj časa.

Če bi v stanovanju ali hiši radi nekaj spremenili, si dajmo duška in se poigrajmo s stenami, ki bodo tudi tematsko lahko spremenile našo otroško sobo v sobo superjunakov, dnevno sobo pa v kamnito hišico ob morju. Ali že veste kako se lotiti prenove hiše ali stanovanja? Če se ujamemo v zanko pa na pomoč le pokličimo strokovnjaka na področju notranjega dizajna, ki nam bo znal odločitev olajšati in nam pomagal s svojimi nasveti.

Avtor: PJ Agency

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.

Pozdravljeni,
vas zanima več o notranjem oblikovanju?

Prijavite se na e-novice.